Lastlösningar som utvecklas tillsammans med kunderna

Vi gillar inte överraskningar och har därför utvecklat ett eget testcenter. Här undersöker vi kontinuerligt prestanda för lastpallar och laster i många kombinationer.

Testcentret utför tester både för CrossBorders egen utvecklingsverksamhet och på uppdrag av kunder. I det senare fallet kan vi simulera miljöer och testa hur olika typer av lastpallar och tillbehör fungerar ihop med era laster och system. Vi ser gärna att ni deltar när vi testar på ert uppdrag. Det ökar möjligheterna att anpassa dem efter era behov och att skräddarsy lösningar som ökar effektivitet och lönsamhet hos er.

”Voice of Customer”

CrossBorder säljer inte bara lastpallar och tillbehör till dem. Vårt verkliga erbjudande är bättre logistik för dig och ditt företag. Genom CrossBorders ”Voice of Customer” får ni en analys där vi undersöker hela flödet, eventuella problem, varför de uppstår och hur de kan lösas.

Vägen till framgångsrika lösningar

Trygghet är ett nyckelord i en fungerande global transportkedja. Testcentret bidrar till att vi kan säkerställa att produkterna klarar de dagliga påfrestningarna vid godshanteringen och därmed minimera riskerna för kostsamma stopp och olyckor i transportkedjan.

Ju mer vi vet om er och er verksamhet, desto bättre förutsättningar för att skapa en framgångsrik lösning. Ännu bättre blir den genom att vi kan simulera och fälttesta inför en provorder och sedan förfina utförandet innan det blir dags för volymorder.

Testerna är både statiska och dynamiska och iscensätts för att avspegla de påfrestningar som produkterna möter i er vardag.

Statiska tester

I de statiska testerna utsätts pallen för olika lastfall. Det innebär bland annat att vi provtrycker pallar på golv, i pallställ, på träskivor och staplade på varandra. Som standard arbetar vi utifrån normerna i ISO 8611, dvs. med homogen last, jämnt utbredd bunden last, jämnt utbredd obunden last samt centrisk last. Då verkligheten och behoven många gånger skiljer sig från standarden testar vi dock utifrån varje kunds unika förhållanden.

Dynamiska tester

De dynamiska funktionstesterna bygger på moment som återskapas upprepade gånger, framförallt för att simulera skador som kan uppkomma i samband med truckhantering. Metoden ger snabbt underlag för bedömningar av egenskaper och exakta jämförelser mellan olika pallar.

Accelererade tester

För att se hur produkten håller under en längre tid iscensätter vi verkligheten i komprimerad form. Det som en normal pall får utstå under ett år tar i ett accelererat test bara en vecka. Under den puttar, drar, lyfter och släpar vi runt pallarna, lossar dem och lastar dem, precis som det ser ut i deras vardag. Naturligtvis provar vi pallarna i alla typer av konfigurationer, till exempel med pallkragar, sleeve, säckar och kartonger.

Fälttester

En produkt kan aldrig testas bättre än i den miljö där den ska användas. För att verifiera resultaten från testcentret genomför vi därför fälttester ute hos kund, för närvarande hos ett tiotal globala företag i olika branscher. Där kontrolleras resultaten från simulerade projekt, med tillbehör och verklighetsanpassad hantering.

Kontakta oss för tester

Välkommen att kontakta oss för tester, med befintlig gods från oss eller er - eller både och.

 

 
Bookmark and Share